Чортків online

Завершення освітлення громади, вивезення сміття у селах та інше: про що говорили на нараді з комунальниками

Голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько провів змістовну нараду щодо планів роботи з управлінням комунального господарства, архітектури та капітального будівництва міської ради та керівниками комунальних підприємств громади.
 
?Освітлення. Пріоритетне завдання – завершити повністю освітлення всіх вулиць Чорткова, внутрішніх дворів багатоквартирних будинків та всіх сіл громади у 2022 році. Найближчі завдання – повністю освітити с. Бичківці, а також вул. Наливайка, Водна, Теребовлянська, Антонича, Росляка, Горбачевського у Чорткові.
 
Окрім того, КП «Міськсвітло» отримало доручення замовити виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва нового якісного вуличного освітлення по вул. Кн. В.Великого (встановлення нових оцинкованих опор, проектування додаткового освітлення на пішохідних переходах, перехрестях).
 
?Вивезення сміття. КП «Чортківське ККП» і надалі впроваджуватимуть планово-подвірну систему збору твердих побутових відходів. Всі приватні домогосподарства повинні мати власний бак на сміття (120 л), кожен багатоквартирний будинок – власні сміттєві баки на своїй прибудинковій території, натомість загальні контейнери, які де-не-де ще залишились обабіч доріг – зникнуть назавжди.
 
Наступний етап – налагодження вивезення твердих побутових відходів у Росохачі, Білій та Горішній Вигнанці. На вулицях, де це можливо буде запровадити, також будуть індивідуальні сміттєві контейнери. Їх закуплять за гроші платників податків громади.
 
?Спортивні майданчики. Попередньо узгоджено місця встановлення дев’яти спортивних комплексів, придбаних за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку: вул. Незалежності – 74,76,78 та 80,82,72; вул. Ст. Бандери, 60/1, 60А, вул. Коновальця, 1,3,4; парк ім. І.Франка, парк Моклеків, с. Біла, с. Горішня Вигнанка, с. Пастуше. Ще один дитячий майданчик, придбаний за кошти бюджету громади, встановлять у мікрорайоні Золотарка.
 
?Висадка дерев. Триває підготовка до масштабної екологічної акції з висадки дерев, що запланована на 8 квітня. Нагадаємо, цього дня у Чортківській громаді висадять декілька тисяч дерев, а також закладуть новий парк по вул. Шопена, висадивши перших 500 дерев. До акції долучаться підприємства різної форми власності, за кожним із них буде закріплене конкретне місце висадки дерев.
 
?КП «Ритуальна служба». Триває впорядкування могил Героніма Садовського і Людвіка Носса на центральному міському кладовищі по вул. Ст. Бандери у Чорткові, у березні роботи повинні завершитись. Наступний об’єкт – завершення наведення благоустрою та ремонту вхідної частини на кладовищі у с. Біла.
 
?КП «Благоустрій». У скорім часі відбудеться поточний ремонт доріг у Чорткові; у найближчих планах – «освіжити» та підсвітити Копичинецький міст; незабаром розпочнеться капітальний ремонт дороги по вул. Д. Січинського.
 
?КП «Чортківський водоканал». На підприємство у 2022 році чекає три ключові завдання – заміна мереж водопостачання на вул. Незалежності (від колишнього горілчаного заводу вниз), через площу Героїв Євромайдану; підключення Чортківського замку до мережі водопостачання та водовідведення.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту