Чортків online

Волонтерів Чортківщини привітали зі святом

У неділю, 5 грудня, в усьому світі відзначали Міжнародний день волонтера. Це свято людей, котрі звикли більше віддавати, ніж отримувати. Людей, для яких слово «допомога» – наповнене глибоким сенсом, сповнене любов’ю, яка лине з самого серця. Тож учора у залі Центру культурних послуг імені Катерини Рубчакової зібрались волонтери усього Чортківського краю, щоб разом провести та відсвяткувати цей знаменний день.
 
Спершу для присутніх продемонстрували кількахвилинний фотоколаж, щоб нагадати самим собі – яким був цей 2021 рік? Допомога військовим на російсько-українській війні, допомога лікарні в боротьбі з пандемією коронавірусу, допомога діткам з особливими потребами – це лише невеличка частинка того добра, котре безкорисливо творять щодня волонтери нашого краю.
 
«Батьки змалку вчили нас ділитись. І той, хто цю науку запам’ятав у дитинстві, творить добро протягом усього життя. Фактично – кожен із нас волонтер. Кожен допомагає виходячи зі своїх можливостей – хтось більше, хтось менше. І українці вкотре продемонстрували свою міцну єдність, коли всі без виключення об’єднались у боротьбі проти російського окупанта. Хтось пішов на війну, хтось передавав кошти, хтось віддавав автомобілі, господині ночами готували вареники та інші смаколики – кожен долучився і не залишився байдужим. Нову хвилю волонтерства зумовила пандемія, котра застала зненацька навіть багаті країни. І ми знову швидко згуртувались! І цим самим довели, що, якщо ділитись любов’ю та добром, то разом – ми сильніші! Щиро вітаю з Днем волонтера!», – зауважив у вітальному слові міський голова Чорткова Володимир Шматько.
 
З нагоди Міжнародного дня волонтера Володимир Шматько нагородив подяками:
✅Отця Михаїла Левковича – канцлера, декана, настоятеля храму святої Покрови Православної Церкви України міста Чорткова, волонтера;
✅Отця Володимира Заболотного – протосинкела Бучацької Єпархії УГКЦ, настоятеля Церкви Воздвиження Чесного Хреста села Біла, волонтера;
✅Олену Скалій – працівницю відділу молоді та спорту Чортківської міської ради, волонтерку;
✅Володимира Шерстія – іконописця, заслуженого майстра народної творчості України, волонтера;
✅Каріну Білецьку – ученицю 10 класу Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича, волонтерку.
 
Вітання з нагоди Дня волонтера лунали і від представників районної, і обласної влади, а також від підполковника, начальника Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Ємельянова.
 
У той же час у фоє Центру культурних послуг імені Катерини Рубчакової діяла виставка зброї, а на сцені глядачів своїми виступами тішили дітки благодійної організації «Дому милосердя», що діє при Бучацькій Єпархії УГКЦ, колектив Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв та інші творчі колективи Чортківщини.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту