Чортків online

Чиста та охайна громада  – справа спільна!

Надзвичайно приємно прогулюватися громадою  та бачити чисті вулиці, охайні квітники та підстрижені газони. Коли ж ми зустрічаємо непрохідні зарослі чагарників та самосівів, то одразу спішимо звинуватити у цьому комунальні служби, які вчасно не прибрали. Рідко хто замислюється, що більшість таких територій перебувають у приватній власності.

Нагадуємо, що згідно із Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та  Правилами благоустрою міста, всі чортків’яни повинні: «утримувати в належному санітарному стані власне подвір’я, прибудинкову територію і суміжний з ними тротуар (пішохідну доріжку) та відповідну частину дорожнього покриття». За їх невиконання передбачений штраф: для фізичних осіб – 340-1360 грн, для приватних підприємців та юридичних осіб – 850-1700 грн.

Цих правил мають дотримуватися і мешканці багатоквартирних будинків. Порядок прибудинкової території багатоповерхівок – відповідальність її жителів. Там, де мешканці вирішили створити ОСББ, власники самотужки вирішують, як доглядати за прибудинковою територією – власними силами чи наймати для цього підрядника.

Як би там не було, пам’ятайте, що за порядок на власному подвір’ї чи прибудинковій території відповідаєте ви!

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту