Чортків online

Учні Чортківських шкіл відвідали Центр науки в Тернополі

Протягом 7-11 жовтня в нашому місті проходив тиждень технологій проти змін клімату, під час якого працівники відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності відвідали всі школи Чорткова та провели ряд лекцій на тему «Технології проти змін клімату». Деяких слухачів неабияк зацікавила пізнавальна інформація про навколишнє середовище.

Учнів, які під час лекцій брали активну участь в обговоренні та виконували практичні завдання, чекала винагорода. В п’ятницю, 18 жовтня, вихованці Чортківської ЗОШ №7, №5, №6 та Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича спільно з вчителями відвідали освітній Центр науки, що недавно відкрився у Тернополі. На учнів очікувало безліч моделей унікальних винаходів, що пояснюють та наочно відображають фізичні закони. Діти змогли побачити дошку Гальтона, модель гравітаційного поля чорної діри, лазерну арфу, «співочу» чашу, зоотроп «Едмарка» та багато інших наукових цікавинок.

З особливим захопленням учні побували в музеї інформаційних технологій, що діє при Центрі науки. До слова, деякі експонати в кілька разів старші за відвідувачів. Перші мобільні телефони, ноутбуки, комп’ютери, плівкові фотоапарати, друкарські машинки та інші пристрої захопили та здивували дітей.

Відтак на всіх чекав смачний обід в кафе «Celentano Pizza». Адміністратори закладу підготували для дітей захоплюючий майстер-клас з виготовлення піци. Учні самостійно змогли створити кулінарний шедевр – смаколик у вигляді мордочки кота.

Екскурсія  відбулася за підтримки ініціативи Meet and Сode, ГО «Ініціатива» та Чортківської міської ради. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі Tech Soup.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту