Чортків online

У Чорткові обговорювали реформування інтернатних закладів у Тернопільській області

У середу, 12 червня, у Чорткові в рамках проекту «Реформування інтернатних закладів у Тернопільській області» за ініціативи Тернопільської ОДА відбувся зональний семінар-нарада під назвою «Першочергові заходи з профілактики соціального сирітства та реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області».

В обговоренні теми взяли участь представники п’яти районів – Чортківського, Заліщицького, Борщівського, Бучацького, Гусятинського; керівники структурних підрозділів Тернопільської ОДА; експерти проекту.

У вітальному слові, звертаючись до присутніх, міський голова Чорткова Володимир Шматько зазначив: «Систему інтернатних закладів однозначно потрібно реформувати. Гасло «Чужих дітей не буває» зараз як ніколи актуальне, воно змушує нас активно та плідно працювати у цій сфері. Свою школу-інтернат ми нещодавно перепрофілювали, відтепер це спеціалізована школа спортивного профілю, де акцентуємо увагу на ігрових видах спорту. Сьогодні сподіваюсь на активний діалог та результативну співпрацю».

Семінар-нарада мала на меті окреслення відповідальності органів місцевого самоврядування за впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей та Регіонального стратегічного плану з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Тернопільській області; визначення першочергових заходів для попередження потрапляння дітей до інтернатів, прийняття рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини.

Обговорення, фактично, проходило у трьох основних блоках. Експерти проекту Володимир Кузьмінський, Лариса Пєтушкова та Зінаїда Кияниця доповідали на три теми відповідно:
– Право дитини на сімейне виховання та система інституційних закладів: що важливіше? Огляд ситуації щодо інституційного догляду і виховання дітей в Тернопільській області.
– Наслідки інституціалізації для здоров’я, розвитку та добробуту дитини.
– Міжвідомча взаємодія у процесі моніторингу сімейного середовища дітей, які перебувають цілодобово в інтернатних закладах обласної комунальної власності Тернопільської області, та ресурсів громади за місцем проживання їхніх батьків.

Після змістовних доповідей, представники усіх районів мали змоги у невимушеній атмосфері відверто поспілкуватись із експертами проекту та обговорити найбільш актуальні питання стосовно профілактики соціального сирітства та реформування системи інституційного догляду.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту