Чортків online

У Чорткові відбулась хресна хода «На захист  життя і сімейних цінностей»

3 червня вулицями Чорткова від церкви Св. Новомучеників і Блажених Українського Народу по вул. Ст.Бандери до площі Героїв Євромайдану  пройшла хресна хода у підтримку захисту  життя і сімейних цінностей.

У заході взяли участь міський голова Володимир Шматько, заступник голови РДА Йосифа Овод, представники духовенства, віряни різних конфесій, студентство та небайдужі жителі міста. Очолив ходу Преосвященний Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацької УГКЦ.

Учасники ходи робили декілька молитовних зупинок задля того, щоб попросити в молитві у Господа благословення для усіх сімей України.

Звертаючись до присутніх, Преосвящений Владика Дмитро Григорак намагався донести, що життя людини безцінне та починається від моменту зачаття і кожен має захищати й оберігати його.

 Міський голова Володимир Шматько у своєму привітальному слові зазначив: «Захід «На захист  життя і сімейних цінностей» став для нашого міста традиційним. Я щиро сподіваюсь, що кожного наступного року колона хресної ходи ставатиме все більшою. Адже проблеми захисту життя ненароджених дітей та підтримка традиційної родини, стають дедалі глибшими.

Ми вийшли на вулиці Чорткова для того, щоб об’єднавши зусилля представників духовенства, влади та громадськості показати важливість цінностей української сім’ї, заснованої на біблійних традиціях в нашій країні».

Завершився захід спільним виконанням церковного гімну України «Боже великий, єдиний».

 

 

 

 

 

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту