Чортків online

Відбулася зустріч міського голови із мешканцями мікрорайону Бердо

У середу, 8 травня, міський голова Чорткова Володимир Шматько, заступник Олег Недокус спільно із Парасковією Джурбій – депутатом округу, зустрілися із жителями мікрорайону Бердо, щоб обговорити низку питань, які їх турбують.

Володимир Шматько розповів громаді про план переходу міста на планово-подвірну систему збору твердих побутових відходів. Згідно з нею, кожен власник приватного будинку повинен придбати індивідуальний сміттєвий контейнер. Поки що даний проект активно реалізовується в районі «Околиці».

Відходи вивозитимуться по мірі їх накопичення. Відповідно, жителі платитимуть лише за той об’єм сміття, який продукують. Більше того, відходи, які йдуть на вторинну переробку забиратимуть абсолютно безкоштовно, за умови, якщо ви в окремі пакети складатимете скло та папір.

Жителів також зацікавило питання про вивезення негабаритних відходів. Міський голова запевнив, що найближчим часом, придбавши талон у КП «Чортківський ККП», чортківчани зможуть легально позбутись відходів будівельних матеріалів, старих меблів, сухого листя та деревини. Після того комунальники, згідно з розробленим графіком, вивезуть ваші відходи на місце утилізації.

Володимир Петрович розповів, що в районі Синяково комунальники міста спільно з місцевими мешканцями вже защебенювали проблемні ділянки доріг (вулиці Орлика, Тарнавського, Сингаївського, Довженка, Байди Вишнівецького та Полуботка). На вулиці мікрорайону Бердо також завезуть потрібну кількість щебеню та нададуть допомогу комунальних служб і техніки.

Болючою темою для мешканців Бердо є автобусне сполучення з центром міста, адже автобуси або не дотримуються графіку, або не приїжджають взагалі. Володимир Шматько пояснив, що, на жаль, вплинути на Чортківське АТП 16142 не так просто. Водії часто відмовляються їхати сюди, мотивуючи це малим попитом на користування громадським транспортом та нерентабельністю маршруту.

Для врегулювання руху маршруток найближчим часом в автобусах буде встановлено GPS-навігатори, за якими можна буде відслідкувати їхній рух. Щоб побачити кількість людей, які користуються послугами громадського транспорту, разом із водієм їздитиме контролер, який перевірятиме, чи дійсно пасажирів так мало, як скаржаться перевізники. Мер також розповів, що незабаром на декількох зупинках у Чорткові з’являться інформаційні табло, де можна буде побачити, коли приїде наступний автобус.

Поспілкувавшись з громадою, міський голова дав доручення комунальним службам щодо щебенювання та встановлення освітлення вулиць мікрорайону Бердо.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту