Чортків online

Зміни у законодавстві: відтепер на борги за комуналку нараховуватимуть пеню

Українцям доведеться сплачувати пеню за несвоєчасну оплату платежів за житлово-комунальні послуги. Відповідна норма, яка міститься в новій редакції закону «Про житлово-комунальні послуги», набула чинності у середу, 1 травня.
 
У разі несвоєчасного здійснення комунальних платежів споживачам доведеться платити пеню за кожен день прострочення. При цьому загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.
 
Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем кінцевого терміну внесення плати за житлово-комунальні послуги. При цьому пеня не нараховуватиметься за умови заборгованості держави перед споживачем за надані пільги та субсидії, а також при заборгованості роботодавця перед споживачем із зарплати. Пеня буде нараховуватися тільки на борги, що виникли після 1 травня.
 
У разі непогашення заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження, комунальні служби зможуть обмежити надання комунальної послуги (окрім електроенергії та газу).
 
На зміни у законодавстві слід звернути увагу чортківчанам, котрі, в першу чергу, взагалі не сплачують комунальних послуг, а також тим, хто систематично сплачує пізніше зазначеного терміну. Адже станом на 1 квітня чортківському водоканалу містяни заборгували аж 349 611 грн.
 
Будь ласка, дотримуйтесь закону та вчасно оплачуйте житлово-комунальні послуги, а особливо водопостачання та водовідведення. Адже вчасна оплата зі сторони споживачів – це не лише заробітна плата працівників комунального підприємства, а й заміна мереж, чистка басейнів і т.д.
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту