Чортків online

У Чорткові відзначили День пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня у Чорткові відбулися урочисті заходи та поминальна панахида з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Захід розпочався з урочистої ходи центральною вулицею міста – Степана Бандери.

Процесія за участю міського голови Володимира Шматька, народного депутата України Олега Барни, представників районної влади, духовенства, військовослужбовців, ветерана Другої світової війни, представників трудових колективів установ та організацій, громадськості міста рушили до пам’ятників загиблим воїнам у Другій Світовій війні, учасникам УПА, Січових Стрільців та полеглого героя АТО Романа Ільяшенка.

Всечесні отці відслужили поминальну панахиду за загиблими воїнами, жертвами війни, героями Небесної Сотні, героями АТО.

Священник Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла о. Мирослав Думич, звертаючись до присутніх, зазначив:

«Сьогодні ми згадуємо усіх, хто воював у різних арміях за нашу землю. По-різному воювали наші дідусі, батьки, під різними стягами та командуванням. Але в усіх була одна мета – вигнати з України сатрапа. Спочатку тим сатрапом був чобіт німецького нациста, що нищив свідоме українське населення. Іншим, ще жорстокішим сатрапом став чобіт московського більшовизму, який донині топче нашу славну українську землю.

Не кажімо, що є День перемоги. Перемога буде тоді, коли ми виженемо з України російського супостата, коли на східному кордоні висітиме український стяг. А сьогодні це День пам’яті тих людей, які віддали своє життя за наше майбутнє».

Завершився захід покладанням гірлянд слави, квітів та поминальних свічок до пам’ятників полеглим героям, які поклали своє життя на жертовник нації.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту