Чортків online

Із чергової сесії міської ради

Пленарне засідання 37 сесії міської ради, котре провів міський голова Володимир Шматько, відбулось за участі 28 депутатів із 34 обраних, депутатів обласної ради Любомира Білика та Андрія Богуша.

На сесії міської ради вперше були присутні усі керівники медичних закладів міста Чорткова та району, а саме головний лікар Чортківської центральної комунальної районної лікарні Роман Чортківський, головний лікар Чортківського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ярослав Ратушняк, головний лікар Чортківської комунальної районної стоматологічної поліклініки Іван Веретик, головний лікар Чортківській станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Тамара Бачинська.

Звітуючи про роботу, головний лікар Чортківської центральної комунальної районної лікарні Роман Чортківський зазначив, що в 2017 році в Чортківській ЦКРЛ працювало 117 лікарів на 114,75 ставках: з вищою категорією – 57, з першою категорією – 24, з другою – 17. Середнього медичного персоналу налічується 330 людей на 311,75 ставках: з вищою категорією – 158, з першою – 38, з другою – 59. Молодшого медичного персоналу працює 144 людини на 144,0 ставках. Обслуговуючий персонал налічує 111 чоловік на 118,0 ставках Разом у ЦКРЛ працює 689 людей на 689,0 ставках.

У ЦКРЛ стаціонарна медична допомога налічує 347 ліжок для лікування, що становить 46,6 на 10 тис. населення. За 2017 рік було скорочено 18 стаціонарних ліжок. У структурі лікарні функціонують 13 вузькоспеціалізованих стаціонарних відділів: хірургічний з урологічними ліжками (40+10 ліжок), травматологічний (20), офтальмологічний (20), кардіологічний (50), ЛОР-відділ (20), анестезіологічний з ліжками інтенсивної терапії (10), акушерський (31), гінекологічний (20), інфекційний (17 дитячі + 17 дорослі), педіатричний (24), ендокринологічний з терапевтичними ліжками (40), неврологічний (38), приймальне відділення невідкладної медичної допомоги.

Упродовж року стаціонарне лікування проходить від 11 до 12 тис. пацієнтів. За минулий рік стаціонарно проліковано 11 504 пацієнти, з них 5 555 жителів міста, що становить 48,8 відсотків. За перший квартал 2018 року проліковано 3 207 пацієнтів, з них 1 435 міських жителів (44,7 %). Також минулого року проведено 3020 операцій, з них 1330 – жителям міста.

Медичний колектив ЦКРЛ постійно працює над удосконаленням надання медичної допомоги. Освоєні нові технології лікування хворих: малоінвазивні операції з гінекологічною патологією (кісти яйників, позаматкова вагітність, безпліддя, фіброматозні вузли і т. д.) – у 2017 році зроблено 51; з хірургічною патологією (холецистектомія) – 32 операції; заміна кришталика методом факоемульсифікації – 152 операції та багато інших. Також цього року впроваджено новий метод лікування такого захворювання, як деформуючий остеоартроз шляхом ендопротезування суглобів (9 операцій).

У 2017 році Чортківська центральна комунальна районна лікарня взяла участь у Програмі розвитку і стажування працівників охорони здоров’я України, організованій Польською Фундацією лікарів медичного туризму зі східноевропейських країн. У рамках цієї Програми студенти-медики, медсестри та фармацевти мали можливість стажуватися, навчатися та обмінюватися медичним досвідом в польських лікарнях. Було здійснено декілька візитів з метою стажування та навчання, після чого були отримані відповідні сертифікати.

Володимир Шматько:

«Дякую за величезну й копітку роботу, що була проведена задля того, щоб місто Чортків стало центром госпітального округу. Направду, консолідована позиція усіх гілок влади, необхідна кількість фахових лікарів та хороший матеріальний стан стали запорукою того, що Чортків – це госпітальний округ. У такому статусі Чортківська центральна комунальна районна лікарня отримає необхідне медичне обладнання.

Я вітаю Любомира Степановича Білика з обранням його головою госпітального округу».

Опісля звітування про роботу всіх керівників медичних закладів міста Чорткова та району міський голова Володимир Шматько озвучив пропозицію внести зміни до бюджету на 2018 рік:

«Я пропоную додатково виділити 400 тисяч гривень закладам охорони здоров’я для того, щоб використати їх за певним цільовим призначенням, а саме: на ремонт асфальтобетонного покриття та ремонт вуличного освітлення подвір’я лікарні, також на заміну декількох вікон та закупівлю принтерів для Центру первинної медико-санітарної допомоги».

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту