Чортків online

Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича -25 років!

У день величного християнського свята Покрова Пресвятої Богородиці, 75-річчя створення УПА, Дня захисника України та Дня козацтва у Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича відзначили ще одну важливу подію – посвяту у гімназисти, приурочену 25-річчю відродження гімназії ім. М. Шашкевича.

На урочистій святковій лінійці посвяти у гімназисти вишикувались окрім першачків і ті, хто першими переступив поріг відновленої гімназії у 1992 році. Це випускники 1997, 1998, 1999 років випуску, які розпочали історію відродженої гімназії, а також уся гімназійна родина, що навчались і творили історію закладу протягом чверті століття.

Директор гімназії Наталія Великоборець радо зустріла усіх гостей свята, які з радістю розділили цей урочистий момент у житті навчального закладу.

Серед запрошених – міський голова Володимир Шматько, заступник міського голови Роман Тимофій, отець доктор Мирослав Думич Собору Верховних апостолів Петра і Павла та інші шановані гості.

З привітальним словом до великої гімназійної родини звернувся Володимир Шматько.

Зокрема, Володимир Петрович сказав:

Дорогі діти, шановні випускники, вельмишановні педагоги! Нині усіх вас об’єднала одна важлива подія — 25-річний ювілей відродження й повернення справедливості у наше місто — відновлення нашої гімназії, її статусу.

Дивлячись на вас розуміємо, хто творить і хто боровся за Україну. Це і ті козаки, які були писемні, і ті гімназисти, які віддали своє життя під Крутами. Саме учні і гімназисти перші стали на захист тоді ще молодої України. А потім був 1938 рік… Радянській окупацї не потрібна була гімназія в Чорткові, совітам не потрібна була мудра, освічена нація.

Але ми вистояли, плекаючи у неволі нашу мову, культуру. Підпільно вчились, підпільно боролись, підпільно створили українську повстанську армію – це були наші предки, наші дідусі і бабусі, які не дали загинути Україні.

У далекому 1992 році 1 вересня справедливість повернулась в наше місто. На це подвір’я знову вступили першокласники, але вже у гімназійну школу.

Дуже приємно, що знання, які ви отримали від чудових педагогів стали дороговказом у вашому житті.

Сьогодні серед випускників гімназії і молоді науковці, успішні підприємці, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, юристи, лікарі, історики і просто освічені люди – еліта України.

Я дякую усім за ваш вклад у творення міста й країни.

Бажаю, щоб сьогоднішній день вкотре об’єднав вас в одну велику шкільну родину.

Щиро прагну, щоб такі мудрі діти ніколи не переводились у нашому місті Чорткові, бо чим більше буде дітей в нашій гімназії, тим кращим буде майбутнє України.

Нехай же Покрова Пресвятої Богородиці дарує вам своє заступництво, нехай назавжди запанує мир в Україні”.

Від імені депутатського корпусу, колективу міської ради та з нагоди 25 – річного ювілею очільник міста вручив подарунки — ноутбуки, а також висловив сподівання, що ця допомога слугуватиме ще одним засобом у творенні великої історії гімназії й сприятиме подальшому навчанні і розвитку дітей.

З особливою шаною згадували на святі випускників гімназії, які були у лавах Української повстанської армії. В пам’ять про усіх учасників визвольних змагань – випускників Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича отець доктор Мирослав Думич освятив Меморіальну дошку.

Перед світлим образом Богоматері, в ім’я науки, чесності, правди і справедливості, перед вчителями, батьками, випускниками гімназії і своїми друзями винуватці торжества — першокласники склали присягу.

Саме їм належить продовжувати розпочату справу розвитку гімназії, плекати чесноти справжнього гімназиста й здобувати у майбутньому освіту у вузах країни.

Тож нехай Пресвята Богородиця, яка покриває своїм Омофором українське військо, візьме під свій Омофор першокласників-гімназистів, хай провадить їх стежинами мудрості у стінах гімназії.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту