Чортків online

Із освітянської серпневої конференції

На базі ЗОШ I-III ст. № 2 за участі керівників шкіл, дошкільних навчальних закладів, Палацу дітей та юнацтва, профспілкового комітету відбулась розширена освітянська нарада.

Начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук від імені міського голови Володимира Шматька привітала присутніх з початком нового навчального року, побажала успіхів й натхнення та плідної співпраці.

Людмила Миколаївна зазначила, що міська влада і надалі буде всіляко сприяти зміцненню матеріально-технічної бази освітянських закладів міста, створенню належних умов для навчання і виховання наших дітей.

Про роботу протягом 2016-2017 навчальних років років прозвітувала методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Галина Комар. У своєму виступі вона окреслила основні завдання і проблеми стосовно первинної ланки — дошкільної освіти та заплановані заходи по зміцненню матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів на наступний навчальний рік.

Завідувач методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту Ольга Данильчак ознайомила присутніх з моніторинговими результатами ЗНО та ДПА 2016-2017 років. Зокрема, відзначено високий рівень підготовки наших учнів в розрізі міст України.

Серед лідерів – вихованці гімназії ім. М. Шашкевича (гімназія продовжує знаходитись у сотні кращих учбових закладів України), загальноосвітніх шкіл № 7, 5.

Як результат — за підсумками ЗНО Чортків посідає III почесне місце в Україні.

Директор гімназії ім. М. Шашкевича Наталія Великоборець розповіла про те, що у 2017-2018 роках 100 шкіл по всій Україні пілотуватимуть новий Державний стандарт початкової освіти. З цією метою стартує всеукраїнський науково-методичний проект “Інтелект України” – це впровадження в освітній простір України системи пошуку, розвитку педагогічної підтримки інтелектуально здібних дітей та учнівської молоді. У кожній області та місті Києві є по чотири пілотних школи, де з 1 вересня працюватимуть по два експериментальних 1-х класи.

У Тернопільській області лише 4 школи, серед яких гімназія ім. М. Шашкевича та ЗОШ № 7, де діятиме такий експериментальний клас.

Директор загальноосвітньої школи № 7 Віталій Скрипник детально ознайомив присутніх про апробацію початкової освіти “Нова українська школа” на базі їх навчального закладу.

Підбиваючи підсумки освітянської конференції, начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук зазначила, що найважливішим завданням усіх педагогів є підвищення результативності якості освіти.

Для цього необхідно розробити дієві заходи на підвищення рівня випускників до тестових випробувань, підвищити відповідальність кожного педагога за якість викладання навчальних предметів.

Наше суспільство потребує діяльних, інтелектуально і духовно розвинених громадян. Саме на виконання таких завдань спрямована як шкільна так і позашкільна освіта: у школі учень зобов’язаний навчатись й отримувати знання, а в позашкіллі – життєвий досвід.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту